Bistro Sharlot wint brons met Ulvenhoutse asperges & huisgemaakte wildzwijnsham.

Merel Thomassen kok bij Bistro Sharlot heeft de 3de prijs gewonnen tijdens de jaarlijkse asperge amuse wedstrijd van restaurant De Zeelandbrug in Zierikzee. Thomassen maakte een amuse van Ulvenhoutse asperges, huisgemaakte wildzwijnsham, krokant van hazelnoot en stroop van aspergelikeur uit Etten-Leur.

Martijn van der Walle, chef en eigenaar van De keuken van Martijn uit Vlissingen, maakte de beste asperge amuse van heel Nederland. Van der Walle maakte een in boter gekonfijte asperge met mousse van geroosterde kippenlever en panna cotta van asperge en serveerde deze als een net uit de grond komende asperge.

De tweede prijs ging dit jaar ook naar een Zeeuws koksteam: Team Smaek uit Renesse.
De speciale publieksprijs was een opsteker voor Emiel Groot van het Middenhuis uit Teteringen. Hij wist het publiek te vangen met in bergamot gekonfijte zalm, aspergelinten en krokant eigeel.

De tien deelnemers werden geselecteerd uit een groot aantal inzenders. De koks zijn uitgenodigd op basis van hun ingestuurde recepten. Het restaurant van Piet en Anja Scheermeijer organiseerde de wedstrijd voor de 7e keer.

Juryleden waren onder meer Jos van Grunsven, voorzitter van Euro-Toques Nederland, Ton de Zeeuw en meesterkok Sjaak Jobse.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *