Vechten tegen faillissementslijst

Ondernemer vecht tegen de koppeling van zijn gezonde bedrijf aan een faillissementslijst op internet.

BREDA ”’ Air Group Breda is niet failliet en heeft ook geen betalingsproblemen. Wát een zoekopdracht op Google ook toont. Directeur Alfred Wemmenhove van het bedrijf in airco en luchtbehandeling, schreeuwt het van de daken waar hij kan.

De Bredase ondernemer is gaan adverteren en gebruikt social media om aan de wereld te vertellen dat er met zijn bedrijf echt niets mis is.

Het probleem: meestal na een aantal zoekopdrachten via Google, wordt Wemmenhove’s bedrijf gekoppeld met de site van Graydon, een bedrijf dat informatie geeft over faillissementen en kredietwaardigheid van bedrijven.

Zo wordt de vraag gesteld of Air Group Breda ‘actief of failliet’ is. En dan gaan in deze tijd alle bellen rinkelen.
Wemmenhove denkt wel te weten waar de schoen wringt. ,,In Wychen is in februari het gelijknamige bedrijf Air Group BV failliet gegaan. Dezelfde naam, maar een geheel andere tak van sport. Het was een financieel dienstverlener en heeft dus echt helemaal niets met ons te maken’, benadrukt hij.

Hoewel Wemmenhove nu al 34 jaar in de wereld van de airconditioningactief is, krijgt hij het er af toe toch knap benauwd van. Wat vervelender is: sommige klanten en toeleveranciers ook. De ondernemer: ‘Natuurlijk is de markt ook veranderd en hebben veel bedrijven het moeilijk. Dus is iedereen wat voorzichtiger. Maar sommige toeleveranciers, die ik al mijn hele zakelijke leven ken, zeggen sinds kort dat ze wel willen leveren maar bedingen dat ik vooraf betaal.’

Keer op keer moet hij uitleggen dat er geen financieel probleem is met zijn bedrijf.
‘Dit is in- en in triest. We hebben veel grote klanten in de verre regio, ook bij de overheid waar we onder meer onderhoud doen. Ook wij moeten er hard voor werken, maar we zijn een stabiel bedrijf’, stelt hij.

Er lijkt vooralsnog weinig tegen te doen. Wemmenhove heeft contact opgenomen met Google in de hoop en verwachting dat het bedrijf hem kon helpen.

‘Maar ik kreeg te horen dat zij niet voor de koppeling verantwoordelijk zijn. Zij zeggen dat ze gewoon een zoekmachine zijn.’ Uit nood is hij in deze strijd van David tegen Goliath zelf maar een tegenoffensief begonnen. Hij plaatst advertenties en via onder meer de LinkedIngroep Business Breda post hij berichten als ‘We zijn niet failliet maar kerngezond’. Verder weet Alfred Wemmenhove ook niet wat hij kan doen.

‘Maar het is niet cool als je bedrijf automatisch aan een insolventieregister gekoppeld wordt.’

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *